Woodstock Vloeren isolert duurzaam met Thermofloc®

Woodstock Vloeren isoleert duurzaam met Thermofloc®

Woodstock vloeren heeft ervoor gekozen om samen te gaan werken met natuurplus.nl. Zij zijn leverancier van Thermofloc® voor zowel particulieren als bedrijven.

Wie duurzaam wil isoleren heeft steeds meer mogelijkheden. Zo zijn er materialen die voorzien zijn van het Natureplus® keurmerk. Dit Duitse keurmerk bestaat sinds 2001 voor ecologische bouwmaterialen. Naast criteria voor de duurzaamheid van bouwmaterialen, let het ook op sociale aspecten. Te denken valt aan een gegarandeerd minimumloon, verbod op kinderarbeid en discriminatie.

Een van de materialen die een Natureplus® keurmerk heeft, is Thermofloc®

Binnen het assortiment zijn er 3 typen producten te onderscheiden:

  • Thermofloc® cellulose, geschikt voor dak- en gevelisolatie
  • Thermofloc® isolatievlokken of schudwol voor niet-dragende constructies
  • Thermofloc® isolatiekorrels of granulaat voor dragende isolatielagen

De isolatievlokken en -korrels zijn goed toepasbaar als vloerisolatie en passen daarom uitstekend in het aanbod van Woodstock Vloeren.

Voordat we ingaan op de voordelen van Thermofloc® eerst een korte uitleg over wat het precies is.

Wat is Thermofloc®

Thermofloc® is een isolatiemateriaal gemaakt van cellulose. Cellulose of celstof is de basis van celwanden van planten en de belangrijkste grondstof voor de productie van papier. Voor de productie van Thermofloc® wordt de cellulose gebruikt die vrijkomt bij het recyclen van krantenpapier. Het krantenpapier wordt versnipperd en de cellulosevezels klitten uit zichzelf aan elkaar tot een wollige deken.

Woodstock Vloeren kiest alleen duurzame producten

Duurzaamheid

Cellulose wordt al heel lang gebruikt als isolatiemateriaal. Zeker nu er steeds meer gekeken wordt naar de milieubelasting van isolatiematerialen, komt cellulose steeds vaker in beeld en wordt het steeds vaker toegepast. In tegenstelling tot bijvoorbeeld schapenwol dat wel een natuurproduct is maar een hoge uitstoot van broeikasgassen heeft, tenzij de schapen biologisch gehouden worden.

Boraatvrij

De cellulosevezels werden vroeger behandeld met boraat om ze beter schimmelwerend en brandbestendig te maken. Boraat is niet goed voor het milieu en schadelijk voor mensen. Daar wordt het niet toegepast bij de productie van Thermofloc® en heeft dit de aantekening boraatvrij.

De voordelen van Thermofloc® als isolatiemateriaal

Zoals gezegd is Thermofloc® bijzonder duurzaam. Daarnaast heeft het nog een aantal andere voordelen. Dit zijn:

  • Goede brandwerende eigenschappen
  • Uitstekende isolatiewaarden
  • Makkelijk aan te brengen
  • Geen snijverliezen
  • Goede vochtregulering
  • Geluidwerend
  • Ecologisch

Goede brandwerende eigenschappen

De inblaasisolatie van Thermofloc® valt in brandklasse B Euroclass. Dat wil zeggen dat het in de categorie heel moeilijk brandbare materialen valt. Binnen 20 minuten is er geen flash-over tijdens de Room Corner Test. Daarmee is het te vergelijken met bijvoorbeeld PIR dat ook zeer moeilijk brandbaar is. Onbrandbare materialen zijn steenwol en glaswol, terwijl vlas juist brandbaar is en XPS zeer brandbaar. Thermofloc® is daarmee een veilige keuze als het gaat om brandbaarheid van isolatiemateriaal.

Makkelijk aan te brengen

De pellets worden in het horizontale vlak aangebracht. Naast pellets of korrels is er ook een vloerstortlaag. Deze wordt met de hand aangebracht. De inblaasvlokken worden ingeblazen met een speciale inblaasmachine. Tijdens het inblazen worden alle holle ruimtes gevuld en ontstaat een naadloze isolatielaag, vrij van koudebruggen. De vlokken zijn geschikt voor vloerisolatie, binnen isolatie voor muren en dakisolatie. Bij niet-horizontale vlakken wordt er tijdens het inblazen een kleefstof toegevoegd zodat de vlokken aan elkaar kleven en een dicht pakket vormen.

Uitstekende isolatiewaarden is belangrijk voor Woodstock Vloeren

De cellulose of papiervlokken komen in alle hoeken en zelfs in de kleinste spleten en kieren. Hierdoor ontstaat een compact geheel waarin geen luchtstroming is. De stilstaande lucht houdt de warmte vast en zorgt daarmee voor de isolerende werking. Niet alleen lucht kan niet door de isolatielaag heendringen, ook warmte en geluid worden tegengehouden.

Geen snijverliezen

Papiervlokken of pellets kunnen eenvoudig tussen de balken van een vloer worden aangebracht. Snijverliezen zoals bij minerale wol komen daarom niet voor. De inblaasvlokken worden direct in de te isoleren ruimte geblazen. Hiervoor worden zoveel vlokken gebruikt als nodig dus ook hierbij geen snijverlies.

Goede vochtregulering

Cellulose kan tot 30% van het eigen gewicht aan vocht opnemen – en dit ook weer langzaam afstaan. Dit vermindert de condensatie van het vocht en zorgt daarmee voor een beter binnenklimaat. Kanttekening daarbij is dat het niet geschikt is voor ruimtes die altijd vochtig zijn.

Geluidwerend

De compacte massa van de cellulosevlokken heeft bijzonder goede geluidwerende eigenschappen. Dit maakt het tot een perfect isolatiemateriaal voor vloeren en plafonds omdat het twee eigenschappen in één heeft: goede isolatiewaarde en geluidwerend.

Ecologisch

Cellulose is een natuurproduct en wordt gewonnen uit planten. Het bevat geen schadelijke of allergene stoffen. Daarnaast is het volledig recyclebaar en zijn de papiervlokken gemaakt van gerecyclede kranten.

Geen afval

De vlokken en pellets zijn verpakt in zakken. Na het aanbrengen blijven alleen de verpakkingszakken over die bij het plastic afval kunnen. Van de vlokken en pellets zelf blijft geen restafval over. Dit scheelt in de afvoerkosten van bouwafval.

Kosten Thermofloc®

In vergelijking tot andere isolatiematerialen zijn papiervlokken relatief goedkoop. Particulieren kunnen het zelf aanbrengen, mits ze een inblaasmachine huren. Voor wie zeker wil weten dat de isolatie goed is aangebracht, is het verstandig een professional in te huren. Deze geeft ook garantie op het uitgevoerde werk, wat van belang is mocht blijken dat de isolatie toch niet goed is aangebracht.

Isoleren met Thermofloc® – Duurzaam en efficiënt | Ontdek de voordelen van Woodstock Vloeren voor duurzame isolatie op maat. Bespaar energie en verhoog het comfort in uw woning met onze hoogwaardige Thermofloc® isolatieoplossingen. Vraag vandaag een offerte aan!

lees hier over Gietvloer kleuren

Magnesietvloer

Een magnesietvloer is een type dekvloer dat steeds populairder wordt vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Maar wat is een magnesietvloer precies? Een magnesietvloer is gemaakt van magnesietcement, een mengsel van magnesiumoxide, zand en water. Dit mengsel wordt op de ondervloer aangebracht om een egale en stevige basis te creëren voor verdere vloerafwerking.

Het aanbrengen van een magnesietvloer vereist vakmanschap en nauwkeurigheid. Allereerst moet de ondervloer grondig worden gereinigd en geëgaliseerd om ervoor te zorgen dat het oppervlak glad en vrij is van oneffenheden. Vervolgens wordt het mengsel van magnesiumoxide, zand en water gemengd tot een homogene massa.

Het aanbrengen van de magnesietvloer gebeurt meestal door ervaren vakmensen met behulp van speciale technieken zoals spuiten of gieten. Het mengsel wordt gelijkmatig verdeeld over de ondervloer en vervolgens gladgestreken met behulp van speciale gereedschappen.

Ontdek de hoogwaardige magnesietvloeren van Woodstock Vloeren. Met onze expertise in het aanbrengen van magnesietvloeren zorgen wij voor een duurzame en vakkundige afwerking. Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid met Woodstock Vloeren!

Na het aanbrengen heeft de magnesietvloer tijd nodig om te drogen en uit te harden. De droogtijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en dikte van de vloerlaag. Over het algemeen moet men rekening houden met een droogtijd tussen de 24 uur tot 72 uur voordat de vloer volledig belast kan worden.

Al met al is een magnesietvloer een uitstekende keuze voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Het biedt duurzaamheid, stabiliteit en een strakke afwerking. Het is belangrijk om een professionele vakman in te schakelen voor het aanbrengen van de magnesietvloer om ervoor te zorgen dat het proces correct wordt uitgevoerd en het gewenste resultaat wordt behaald.

Subsidiemogelijkheden. Woodtock Vloeren staat klaar om te helpen

Thermofloc® is een erkend isolatiemateriaal en komt voor op de materialenlijst die is opgesteld in het kader van de ISDE, de Investeringsregeling Subsidie Duurzame Energie. Hierdoor is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij het toepassen van Thermofloc® als isolatiemateriaal. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal isolatiemaatregelen dat toegepast wordt. De subsidie wordt namelijk verdubbeld als er gelijktijdig twee maatregelen worden uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Thermofloc® is een uitstekend isolatiemiddel dat natuurlijk, duurzaam, ecologisch en betaalbaar is.

Wilt u weten of het ook bij u toegepast kan worden? Neem dan contact op moet Woodstock Vloeren, telefoon 085 – 4846144 of maak gebruik van het contactformulier.

Categories:

Tags:

Comments are closed